De kalender van het wereldkampioenschap Formule 1 zal komend seizoen hoogstwaarschijnlijk 19 Grote prijzen bevatten.

Op de laatste Wereldraad van de Internationale Automobielfederatie (FIA) had FIA-voorzitter Max Mosley nog laten verstaan dat het inschrijven van 19 data niet automatisch inhoudt dat er ook effectief 19 wedstrijden zullen worden gehouden. Maar in Spa-Francorchams werden vrijdag, ter gelegenheid van de GP van Belgi�, de geruchten van 19 GP’s hardnekkiger en zou er, tussen de Grote Prijzen van Duitsland en Hongarije een manche verreden worden in Turkije.

De renstallen daarentegen zijn voorstander om het aantal races te verminderen tot 17. Maar Bernie Ecclestone, de grote geldschieter in de F1, zou de renstallen volgend voorstel hebben gedaan: “Ofwel 19 Grote Prijzen, ofwel supprimeren we Imola en Silverstone”.
Voor de Britse renstallen kan er helemaal geen sprake zijn om Silverstone te laten vallen en Ferrari kan niet zonder Imola. Dus…

gva

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter