Op 7 september 2014 vindt de Grand Prix van Milaan plaats. Er zijn diverse mogelijkheden om naar de Grand Prix in Milaan te vliegen. Rondom de stad liggen namelijk verschillende vliegvelden en uiteraard heeft elk vliegveld zijn voor- en nadelen.

Om je op weg te helpen, hebben wij de voor- en nadelen van de diverse airports voor jou op een rijtje gezet. Maak zelf een passende keuze.

Milaan – Linate

Milaan РLinate is ̩̩n van de grotere luchthavens in Milaan. Qua afstand is Milaan РLinate een zeer gunstige luchthaven, het ligt namelijk op slechts 7 kilometer afstand van het centrum. Met een taxi of bus ben je binnen een half uur in het centrum van de stad. Er is ̩̩n terminal aanwezig waarop alle binnenlandse en internationale vluchten vertrekken.

Milaan – Malpensa

Deze luchthaven ligt op 45 kilometer afstand van het centrum, wat voor jou nadelig zou kunnen zijn. Wel is het centrum makkelijk bereikbaar vanaf het vliegveld door gebruik te maken van de A8 en de A26. De reis naar het centrum duurt ruim 45 minuten. Deze airport is ideaal voor low-budget airlines.

Luchthaven Orio al Serio

Luchthaven Orio al Serio ligt zo’n 45 kilometer ten noordoosten van Milaan, dichtbij het stadje Bergamo. Dit vliegveld wordt veelal gebruikt door low-budget vliegmaatschappijen. Ryanair vliegt bijvoorbeeld veel op deze luchthaven. Op het vliegveld kun je een auto huren of de shuttlebus pakken naar het treinstation van Bergamo. Vanaf daar kun je verder reizen naar Milaan.

Brescia Airport Gabriele D’Annunzio

Brescia Airport Gabriele D’Annunzio is gelegen in de Italiaanse provincie Lombardije. Vandaag de dag richt de airport zich vooral op vrachtverkeer en zijn er maar weinig aanbieders die vliegen naar deze airport. Een maatschappij die onder andere naar deze airport vliegt is Transavia.

Een vliegticket, hotel en huurauto boeken

Tix is een aanbieder van goedkope vliegtickets. Vliegtickets bij Tix naar Milaan vergelijken, doe je gemakkelijk via tix.nl. Verder kun je op deze website ook een passend hotel en mooie huurauto boeken.

Kortom, boek snel je vliegticket naar Milaan en geniet met volle teugen van de Grand Prix in Italië.

Foto’s: Shutterstock


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter