Ondanks de twijfel bij sommige concurrenten buigt de voorvleugel van RedBull’s RB6 bij hoge snelheid niet te ver door. Na afloop van de vrijdag trainingen op Spa Franchorcamps werden zowel de wagen van klassementsleider Mark Webber als de McLaren van Lewis Hamilton aan een verscherpte test onderworpen. Beide wagens kwamen door de keuring. De vleugel buigt wat door maar blijft keurig binnen de toegestande marge, aldus een zegsman van de FIA.

Onze wagen heeft het hele jaar al aan iedere regel voldaan en is door iedere test heengekomen. We vatten de twijfels over de RB6 dan ook maar op als een compliment. , aldus teambaas Christian Horner. Voor de komende race in Monza staan verscherpte tests en regels over de bodemplaat op het programma. Adrian Newey maakt zich ook daar geen enkele zorgen over.

Mercedes baas Ross Brawn kan zich voorstellen dat teams als RedBull en ook Ferrari niet helemaal blij waren met de insinuaties over de vermeende illegaliteit van de flex-wings. Maar wij waren vorig jaar ook niet blij toen iedereen klaagde over onze dubbele diffuser. Dat hoort nou eenmaal bij onze sport.