Tijdens een persconferentie donderdag maakte Vlaams minister van sport, Marino Keulen, bekend dat hij 1.250.000 euro gereserveerd heeft uit het Financieringsfonds voor ��nmalige uitgaven (FFEU) voor renovatiewerken aan het circuit van Zolder.

Dat het de minister menens is, bleek uit zijn openingszin:

“Dit is een concrete beslissing en geen loze verkiezingsbelofte. Zolder is nu reeds het meest gereglementeerde circuit in de wereld. Om te voldoen aan de internationale veiligheidseisen moet de veiligheid constant aangepast worden. Deze investering is echter geen blanco cheque. Het geld zal moeten dienen voor de noodzakelijke veiligheidsaanpassingen. Ik hoop dat dit voorbeeld van de Vlaamse overheid ook priv�-investeerders zal aanspreken. Zolder moet kunnen uitgroeien tot het centrum van het wiel, met of zonder motorische aandrijving. “

In eerste instantie zullen deze gelden gebruikt worden om werken uit te voeren aan het circuit in functie van de veiligheid. Zo zal er werk gemaakt worden van de verbouwingen van de Sacraments-chicane, de Jacky Ickx-chicane en de uitloop van de Villeneuve-chicane. Bovendien zal het circuit bedekt worden met een nieuwe asfaltlaag. De vorige werd in 1996 aangebracht.
Circuitdirecteur Jan Verschraegen is in zijn nopjes:

“Toen ik in 1996 directeur werd, was mijn eerste opdracht een strategisch plan opstellen waarbij de diversifi�ring van de sporten op het circuit centraal stond. Dat is een succes gebleken met nieuwe evenmenten als het wereldkampioenschap veldrijden en op de weg en internationale motorcrossen. “

Nu heeft Verschraegen een tweede strategisch plan opgesteld met drie peilers. Naast een 100 procent bezetting tijdens de weekends wil het circuit vooral meer activiteiten tijdens de week en tijdens de winterperiodes. Het meest in het oog springende initiatief is wel dat men op het circuit een centrum voor jongeren wil oprichten dat voorlopig de werktitel ‘Academy’ meekreeg.

“Wij willen de jeugd begeleiden met goede trainers, medische begeleiding geven, fitnessruimte ter beschikking stellen en voorlichting geven over alle aspecten van topsport, zoals o.a. voeding, “ kijkt Verschraegen in de toekomst. “Dit strategisch plan zal gefaseerd uitgevoerd worden om uit te monden in spetterende en rendabele organisaties. “

De aanwezigheid van F3000-piloot Jan Heylen, superbiker Werner Daemen en beroepsrenner Marc Wauters bevestigt de interesse die het circuit betoont voor het binnenhalen van andere topevenementen zoals een WK wielrennen en/of de Ronde van Frankrijk, een Formule 3000-race, en WK-races Superbike of pure snelheid.

bron: gva

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter