Timo Glock heeft het op dit moment niet naar zijn zin bij Virgin F1. De 29-jarige Duitser is teleurgesteld over de prestaties van de nieuwe bolide, de Virgin VR-02.

Veel aandacht ging afgelopen weekend uit naar HRT, dat niet aan de start kwam. De prestaties van Virgin bleven onderbelicht, Virgin kon zich namelijk ook maar net binnen de 107%-regel kwalificeren. Het team had vooral geluk dat de toppers voorin het veld in Q1 nog niet de supersnelle tijden op de klok zetten.

Op de Duitse TV-zender Speedweek liet Glock deze weekl het volgende los:
Als team zijn we vooruitgegaan, maar onze snelheid is er niet beter op geworden. De andere hebben grote stappen voorwaarts gemaakt, sterker nog wij zijn sinds ons debuut in 2010 alleen maar achteruit gegaan. We konden niet geloven waar we stonden toen we in Barcelona testten, maar nu is wel duidelijk dat we zijn waar we niet willen zijn.

Glock maakt zich vooral zorgen over de ontwikkeling van de auto:
We gebruiken als enige team geen windtunnel, maar alleen computermodellen. Het team moet eens overwegen om toch gebruik te gaan maken van een windtunnel. Het zou ons kunnen helpen om te kijken of onze computermodellen in de praktijk kloppen.

Dat de kritiek van Glock niet helemaal onterecht is blijkt, in 2010 bij het debuut in Bahrein kwalificeerde Virgin zich binnen 5% van de snelste coureur. Afgelopen weekend in Melbourne zaten Glock en D’Ambrosio respectievelijk op 5,6% en 6,3% van de snelste man Vettel.

By peter