Ondanks alle problemen bij HRT blijft eigenaar Jose Ramon Carabante vol vertrouwen. Carabante denkt zelfs dat zijn team Lotus en Virgin na de Grand-Prix van Spanje kan passeren.

Net als vorig jaar zijn we te laat begonnen met het ontwikkelen van de auto, vanwege problemen met geld. Als we net zoveel budget hadden als de andere teams konden we voor Melbourne ook uitgebreid testen. We waren dichtbij het vinden van enkele sponsoren, maar de contacten liepen uiteindelijk op niets uit.

We werken nu met een budget van 40 Miljoen Euro. In mijn ogen heeft het team goed werk verricht, in Australië reed Liuzzi 11 ronden. Als hij er 20 kon rijden had hij zich gekwalificeerd. Daar ben ik van overtuigd. Het is al een wonder op zich dat Liuzzi, zonder ooit voor ons gereden te hebben, nu 1,7 seconde tekort kwam om zich te kwalificeren.

In Maleisië krijgt HRT de beschikking over een nieuwe voorvleugel, in Melbourne moest het team noodgedwongen met de 2010-voorvleugel rijden. De nieuwe voorvleugel kwam namelijk niet door de verplichte FIA-crashtest. In Spanje, haar thuisland, zal HRT vervolgens met een grote aerodynamische update komen:
Dat zal genoeg zijn om Lotus en Virgin te achterhalen. Vorig jaar waren we ook dichtbij, we bleven Virgin voor terwijl hun budget tweemaal zo groot is. En Lotus kon ons alleen voorblijven door een race-incident.

By peter