Villeneuve reed gisteren een sterke race in Monza en werd beloond met drie puntjes. Desondanks vreest hij voor zijn toekomst in de Formule 1. Hij heeft namelijk geen aanbiedingen gehad voor volgend jaar en zijn plaats bij BAR is allerminst zeker. Dave Richards maakt er geen geheim van dat hij niet meer het gigantische salaris wil betalen dat Villeneuve op dit moment krijgt. Hij is met een salaris van 13 miljoen pond op Schumacher na de best betaalde coureur.

“Ik heb geen enkele aanbieding gehad, zelfs niet van BAR. Het is al laat in het seizoen en er is dus geen reden om optimistisch te blijven. Ik werk hard om mijn toekomst veilig te stellen net als vele andere mensen. Helaas werken er ook enkele mensen tegen. Het team heeft officieel nog geen beslissing genomen, dat is niet erg positief, maar dat betekent ook dat er nog van alles mogelijk is.”

Villeneuve vreest dat Honda zal proberen de huidige testcoureur, Takuma Sato, in zijn zitje te krijgen:

“Ik denk dat ik het zelf niet meer in handen heb op dit moment, mijn lot ligt in de handen van de sponsor Lucky Strike, van het team en in de handen van Honda. Honda maakt er geen geheim van wie ze graag zien rijden voor het team. Je hoeft niet bijster slim te zijn om te bedenken dat dat Takuma Sato is.”

Mocht Villeneuve, inmiddels 32 jaar oud, geen zitje meer in de F1 kunnen vinden, dan is er nog altijd plaats voor hem in de Champcar Series in Amerika. Daar zouden ze zeer blij zijn met een superster als Villeneuve om het kampioenschap weer iets van zijn oude glans terug te geven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter