Het is de droom van Kimi R�ikk�nen om de jongste wereldkampioen te worden, maar zoals de kaarten nu liggen zal het geen eenvoudige opgave worden voor het McLaren team.
Toch geven ze de hoop nog niet op bij het McLaren team.

Ron Dennis gelooft nog in de kansen van de jonge Fin, hij gelooft zelfs in een overwinning van Kimi in Amerika.
Het is ook het circuit waar Mika Hakkinen zijn laatste overwinning heeft behaald.

Ron Dennis:

“Het is een �close� kampioenschap, maar het is doenbaar.
Mathematisch gezien staan we zeven punten achter, we moeten ons nu compleet focussen op een overwinning voor Kimi, het slechtst denkbare scenario zou zijn als hij daar een verschil van vijf punten oploopt.

We moeten onze eigen weg kiezen en dat is ervoor zorgen dat Kimi wint, het rekenen doen we achteraf wel.

We wisten dat Monza onze zwakste GP zou worden van de laatste drie GP�s. Ik denk dat Bridgestone goedwerk heeft geleverd, ze hebben zonder twijfel een stap voorwaarts gemaakt, maar onze Michelins waren ook goed.
We waren niet zo ver achter op de leiders en onze snelheid lag ook niet ver van de concurrenten, dat betekend dat we geen al te grote veranderingen moeten doen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter