Terwijl vrijwel de gehele grand prix-wereld vol lof is over de prestaties van Max Verstappen in de slotfase van de race in Brazilië, gaat Jacques Villeneuve niet mee in de loftuitingen.

De Canadees, wereldkampioen in 1997, valt vooral over de vergelijking met de legendarische Ayrton Senna.

Verstappen liet door zijn wagenbeheersing op een nat Interlagos zien dat hij thuis hoort in de Formule 1. Zelfs Niki Lauda, die Max Verstappen eerder flink bekritiseerde, uitte zich uiterst positief over de run van P16 naar P3 door Max.

De internationale media kroonde Max Verstappen na de waanzinnige race tot de nieuwe Senna, waarbij diens tweede plaats in Monaco 1984 werd aangehaald.

Die vergelijking schoot Jacques Villeneuve echter in de verkeerde keelgat.

Het Italiaanse Autosprint vroeg aan Villeneuve hoe hij denkt over de vergelijking tussen Max en de Formule 1-legende. Zijn antwoord: Max Verstappen vergelijken met Senna? Laten we niet gaan overdrijven, zo begon Villeneuve.

Senna had in Monaco 1984 de race bijna gewonnen en toen lag er drie keer zoveel water op de baan. Bovendien werd Max slechts derde en hebben de auto’s tegenwoordig betere banden en veel meer downforce., aldus de man die alweer drie jaar lang loopt te vitten op het Nederlandse talent.

Wat drijft deze man toch om Max Verstappen altijd te bekritiseren? Discussieer mee op het forum, waar wij een aparte topic over de zoon van Jos Verstappen hebben geopend.

Lid worden is heel makkelijk en gratis!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.