Volgens Niki Lauda heeft Jacques Villeneuve een vrij normale eerste Grand Prix gereden. Het was al meer dan een jaar geleden dat Jacques nog eens in een Formule1 wagen was gestapt en echt verbazend was het dan ook niet dat de Canadees niet in het stuk voor kwam.

“Jacques liet zondag niets speciaals zien, maar je moet er wel bij zeggen dat de F1 tegenwoordig zeer competitief is.
Hij kent de Renault ook niet echt. Maar hij heeft er zeker goed aan gedaan om nu al terug te komen, zeker met zijn Sauber zitje in het vooruitzicht.”

Villeneuve leek na de race helemaal uitgeput te zijn. Het zweet droop van hem af en zijn handen trilde nog na van de inspanning. Hij was zeer verbaasd over de snelle start van de race.

“Het begon vroeger traag, om dan sneller te worden. Dat heeft me wat gekost, maar ik denk niet dat er een probleem zal zijn voor Japan.” Aldus Villeneuve. “Ik heb veel bijgeleerd tijdens de race. Ik heb de kans gehad om de tractiecontrole en differentieel instellingen aan te passen naar de wisselende condities”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter