Jean Todt voelt mee met Michael Schumacher. Vrijdagmorgen kondigde een zeldzaam softwareprobleem een absoluut rampweekend aan. Zaterdag ging hij van de baan tijdens de kwalificatie, om dat tijdens de race nog eens over te doen.

Schumacher vertrok uit de pits, werkte zich op door het veld. Botste met Christian Klien waardoor de Oostenrijker moest opgeven. Niet veel later ging hij rond zijn eigen as, en weer niet veel later zorgde een lekke band voor het einde van elke hoop op punten.

“Michael zette de snelste tijd neer tijdens de eerste sessie. Hij spinde tijdens de laatste sessie, dat overkomt hem niet vaak maar hij is ook maar een mens en dus mag hij dat. Daarna had je een opeenvolging van zaken. Hij startte uit de pitlane, het was dus niet zo simpel om in te halen. Toen had hij geen downforce door een wagen voor hem waardoor hij alle grip verloor.�

“Toen hij achter Alonso zat spinde hij opnieuw en paste we zijn strategie aan. Toen maakte een lekke achterband een einde aan zijn race. Hij zou heel gemakkelijk in de punten zijn ge�indigd. Maar we weten dat als je niet vooraan zit, alles mogelijk wordt.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!