Vandaag is de derde van vier dagen testen in Barcelona. Sauber was van plan met Jacques Villeneuve drie dagen te testen: van gisteren tot en met morgen. Maar vandaag kwam de Canadees niet buiten, maar werd hij vervangen door Felipa Massa.

Een woordvoerder van Sauber, Hanspeter Brack, verklaarde aan Pitpass dat daar geen betekenis achter. De geruchten doen immers de ronde dat Jacques wel eens snel vervangen zou kunnen worden wegens ontevredenheid van teameigenaar Peter Sauber. Er zou zelfs al contact opgenomen zijn met BAR’s testcoureur Anthony Davidson.

“Ons doel van deze test in Barcelona is nieuwe a�rodynamische onderdelen te evalueren,” aldus de woordvoerder. “Onze tijden waren zo traag en onstabiel op woensdag, dat onze ingenieurs de reden niet weten.”

“Daarom werd beslist de test verder te zetten met Felipe Massa, om een andere referentie te hebben.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter