Enkele dagen geleden verscheen het bericht dat er een film over Ferrari-legende Gilles Villeneuve zou gemaakt worden. Gisteren heeft zijn zoon en wereldkampioen in 1997, Jacques Villeneuve, zijn steun toevertrouwd aan de mensen die eraan gaan werken. De productie van de film zou volgend jaar beginnen volgens de plannen. Ook Jacques Villeneuve zelf zal in de film aan bod komen. Het boek �Villeneuve: the Life of the Legendary Driver� (Gerald Donaldson) zal dienen als basis van de film �Villeneuve�. Gisteren gaf Villeneuve zijn volle steun aan het project in een persconferentie, die doorging in zijn restaurant Newtown in Montr�al. Ook vertelde Jacques waarom hij in het verleden niet over zijn vader wou spreken.

 “Toen ik mijn eigen carri�re startte was het voor mij moeilijk om over mijn vader te praten. IK kreeg enorm veel aandacht door de media en het publiek, maar dat was niet omdat ik iets bereikt had. Dat was wat beschamend. De mensen keken naar mij en reageerden alsof ze de geest van mijn vader zagen. Ik ben enorm trots om Gilles Villeneuve�s zoon te zijn, maar ik wil zelf iets bereiken.”

De film zal worden geproduced door Gabriella Martinelli, als regisseur heeft men Christian Duguay kunnen aantrekken. Duguay is bekend van onder andere the Art of War, de mini-serie Joan of Arc en de science-fiction thriler the Assignment. Acteurs zijn er nog niet bekend, waarschijnlijk gaat men een mix maken van beeldmateriaal en acteerprestaties.

“We kennen allemaal de uitdaging om een film over autoraces te maken,” verteld Martinelli, “maar wat deze film onderscheid is dat het een verhaal is over een groot menselijk drama. Van een vader en een zoon. Gilles Villeneuve bereikte grootse dingen, maar het was zijn zoon Jacques die de Villeneuve-legende voltooide.”

Gilles Villeneuve debuteerde in 1977 met een McLaren, en twee races later reed hij voor Ferrari. Gilles reed vaak sneller dan zijn wagen, denk maar aan de hilarische laatste ronden van de Grand Prix van Frankrijk in 1979, toen hij meende met zijn zwakke Ferrari de veel snellere Renault van Ren� Arnoux te verslaan � wat hem ook lukte. Hij was de man die mo�st wereldkampioen worden, zo vonden velen, maar het lot besliste er anders over en Villeneuve verongelukte op 8 mei 1982, tijdens de kwalificatiesessies in het Limburgse Zolder. Zoon Jacques debuteerde in 1996, won zijn eerste race net niet en werd een jaar later wereldkampioen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter