Het dom en gevaarlijk rijden van McLaren rijder Montoya had volgens Sauber rijder Villeneuve mensenlevens kunnen kosten.

De Colombiaan reed tijdens de laatste vrije trainingen bij het Casino met een snelheid van 86 km/u. Een ronde daarvoor passeerde Montoya deze passage met een snelheid van 278 km/u. Volgens Montoya reed hij langzaam om de achterop komende Villeneuve te laten passeren.

De Canadees kon in de onoverzichtelijke situatie niet op tijd remmen. Vervolgens knalde hij achterop David Coulthard, die op zijn beurt tegen Ralf Schumacher botste.

” Het had evengoed kunnen eindigen zoals in Australi�  “ zegt Villeneuve. In maart 2001 knalde hij op Ralf Schumacher, die abrupt remde. Een afgebroken wiel van de wagen van Villeneuve doodde daarbij een marshall.

” Als het mensen ervan weerhoudt domme dingen te doen, dan is het goed. Je moet geen 80 rijden, waar je normaal 280 gaat. Zoiets is belachelijk, je moet er rekening mee houden dat er nog andere mensen op de baan zijn.  “  aldus Villeneuve.

De wedstrijdleiding was het eens met Villeneuve en zette Montoya naar de laatste plaats op de startgrid.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!