Zoals we al meldden, heeft Sauber vandaag Felipe Massa ingezet in de testsessie te Barcelona. Normaal gezien zou Jacques Villeneuve zijn werk van gisteren verderzetten. Maar de Canadees reed ongelooflijk traag en daarom werd hij vervangen, volgens Sauber om een vergelijkingspunt te hebben.

VilleneuveVilleneuve werd gisteren echter niet gespaard van problemen. Zijn remmen gaven het op, toen waren er fouten in de elektronica, en er waren wooral grote moeilijkheden met het gedrag van de wagen. Daardoor was de Sauber de traagste wagen op de baan, 3.7 seconden achter Pedro de la Rosa.

Het team testte nieuwe a�rodynamische onderdelen. De ingenieurs weten alleszins niet wat het probleem met de wagen zou kunnen zijn. Villeneuve weet wel wat hij wil: veel testen om de C24 gewoon te worden.

“We doen ��n van onze weinige tests,” vertelde Villeneuve op de website van Autosport“maar eerst had ik een remprobleem, want nooit leuk is, en zeker niet op dit type circuit.”

“Dit had een a�ro-test moeten zijn, maar de balans van de wagen was er niet. Er is iets niet in orde en de wagen is veel te traag. De andere rijder komt hier om het na te kijken, maar op dit moment is de wagen gewoon te traag.”

Teambaas Peter Sauber had enkele dagen geleden nog verdedigende woorden voor zijn wereldkampioen. Met deze zet wordt de geruchtenmolen echter weer in gang gezet. In Bahrein verklaarde Sauber nog: “Ik voel geen nood aan een rijderwissel. Mijn prioriteit is de wagen sneller te maken, alleen dan kunnen we naar de prestatie van de rijders beginnen kijken.”

“Denken de critici echt dat Jacques opeens al z’n kunnen heeft verloren? In Bahrein zagen we een verbeterende trend, en zolang we niet in de positie zijn hem vaker te laten testen, is het niet juist om hem te beschuldigen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter