McLaren werd voor het seizoen aangeduid als topfavoriet voor de titel, samen met Renault en Ferrari. Deze rol kan het team echter nog niet echt waarmaken: Renaul en Toyota doen het beter en staan voor het team uit Woking in het constructeurskampioenschap. En het is de laatste dagen uitgebreid in het nieuws geweest: dat zou liggen aan de snelheid van de wagens in de kwalificatie, die teruggehouden wordt doordat de MP4/20 te weinig eist van de banden.

De bolide wordt nog steeds geszien als potenti�le race-winnaar. De rijders zijn ook zeer tevreden over de snelheid en de stabiliteit in de snelle bochten, maar er zijn wat problemen met onderstuur in de tragere bochten. Ook kunnen de banden niet snel genoeg opgewarmd worden voor onmiddellijke prestatie in ��n rondje.

Ron DennisDaarom komen er veranderingen, en teambaas Ron Dennis heeft het nog eens uitgelegd, deze keer aan persagentschap Reuters“De wagen is extreem zacht met de banden, wat betekent dat we ofwel kunnen afdalen – het is te simplistisch om te zeggen dat we een zachtere band gebruiken – en dat uitbouwen, of we kunnen letterlijk de wagen ontwikkelen om meer energie uit te oefenen op de banden. We zullen beide paden bewandelen,” verklaarde de Brit.

Met de betrouwbaarheid zit het wel goed, in tegenstelling tot vorig seizoen, en daarom kan het team nog een beetje extra uit de wagen persen. De veranderingen zouden zich moeten laten zien in de GP van Spanje over een maand.

“We weten waar onze basislijn ligt,” aldus Dennis, “en waar we ook staan in vergelijking tot anderen, zullen we nu aggressieve stappen zetten, en waarschijnlijk zal het meeste werk dat we nu doen moeten resulteren in Spanje.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter