Jacques Villeneuve heeft op zijn website Peter Sauber bedankt. Dankzij de Zwitserse (ex-)teambaas kon de Canadees zijn Formule 1-carri�re voortzetten. Reeds in Imola, de vierde race van het seizoen, werd gezegd dat de wereldkampioen van 1997 zou vervangen worden door BAR-testcoureur Anthony Davidson. Toch herpakte Villeneuve zich en was hij geregeld eens sneller dan teamgenoot Felipe Massa.

“Peter gaf me de kans om in 2005 weer Formule 1 te rijden,” zegt Villeneuve op zijn site. “En daar ben ik hem erg dankbaar voor. Hij is een erg gepassioneerde man,hij houdt van het racen en ik ben er zeker van dat we hem hier nog zullen zien rondlopen. Hij heeft een heel effici�nt team samengesteld met een veel kleiner budget dan de meeste teams hier in de paddock.”

Jacques Villeneuve ondertekende een tweejarig contract bij Peter Sauber en dat was voor BMW het team overnam. Mario Theissen zei dat ze Villeneuve zouden evalueren tijdens de laatste races van het seizoen. BMW bevestigde Nick Heidfeld reeds voor het komende seizoen, wie de tweede coureur wordt is nog niet gezegd. Villeneuve zelf zegt dat hij er alle vertrouwen in heeft dat hij bij het team zal blijven.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter