Vandaag wordt er in Londen voluit vergaderd voor een nieuw kwalificatiesysteem in 2006. FIA-president Max Mosley, Bernie Ecclestone, teambazen, sponsors en promotors zullen allen aanwezig zijn in de Britse hoofdstad.

Ecclestone wil drie aparte kwalificatiesessies op zaterdag. Voor de eerste twee sessies moet een knock-out systeem gelden, waarbij telkens de vijf traagste rijders van de baan gehaald worden. De afgevallen coureurs komen dan terecht op de startposities elf tot twintig. De overgebleven tien coureurs mogen dan strijden om de pole-positie in de derde sessie van twintig minuten. De coureurs die om de pole strijden moeten de wedstrijd starten met de brandstof die ze na de kwalificatie nog in de tank hebben. De tien langzaamste coureurs mogen wel bijtanken voor de race.

Deze week staan er nog andere items op het programma: woensdag wordt de F1- racekalender voor 2006 door de FIA bekend gemaakt en vrijdag wordt vrijwel zeker Max Mosley herkozen als president van de FIA. Mosley is de enige kandidaat.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!