Teambaas en eigenaar van Force India, Dr. Vijay Mallya, staat weer eens onder druk.

De man die zoveel (financiële) stormen heeft overleeft, wordt nu door grootaandeelhouder Diageo gemaand om terug te treden uit het bestuur van United Spirits Ltd.

De reden is dat men erachter is gekomen dat ceo Mallya op oneigenlijke wijze met geld zou hebben geschoven binnen zijn imperium. Zo zouden er miljoenen zijn overgeheveld naar Kingfisher Airlines, nog altijd sponsor van de Formule 1 team hoewel de lijnvliegtuigen al sinds 2012 aan de grond staan.

Opnieuw Kingfisher Airlines, de molensteen om de nek van de Indiër waarover we zoveel hebben geschreven.

Mallya reageerde via Twitter op alle aantijgingen en noemde de hele zaak een ‘trial by media’. De ceo gaf tevens aan dat hij niet zou opstappen.

Grootaandeelhouder Diageo zinspeelt op een ‘dringend advies’ aan de overige aandeelhouders om de topman aan de kant te zetten, indien Mallya op termijn niet zijn positie opgeeft en terugtreedt uit het bestuur.

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!