Het team van Sir Frank Williams investeerde in 2013 flink in het team om de sportieve prestaties van de auto’s te verbeteren. Dat lukte, want vorig jaar eindigde Williams als derde team achter Mercedes en Red Bull in het wereldkampioenschap.

Williams noemt de destijds gedane investeringen en tegenvallende sponsorinkomsten als oorzaken voor het forse verlies in 2014, maar dit jaar wacht er financieel herstel. Afgelopen jaar werd er een verlies geleden van maar liefst 47,6 miljoen euro.

Volgens adjunct-teambaas Claire Williams is er geen reden tot paniek.

Sterker, 660 werknemers kregen een bonus van 4000 euro per persoon uitbetaald als blijk van waardering voor de wederopstanding in 2014. Wat er twee jaar geleden gebeurde achtervolgt ons nog steeds, maar we mogen niet vergeten dat we vorig seizoen een topjaar kenden en dat het prijzengeld van 2014 pas dit jaar wordt uitgekeerd. We staan er dus echt niet slecht voor., zo verzekerde de dochter van Williams.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!