Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen en Max Verstappen kwamen met elkaar in aanraking in La Source, en Vettel meent dat Verstappen de schuldige is van het incident.

Vettel baalde na de race van het incident in de eerste bocht.

Kimi zat in mijn dode hoek en ik kon hem niet echt zien. Max daartegen zorgde ervoor dat Kimi niet naar binnen kon en daardoor raakten Kimi en ik raakten elkaar.

De viervoudig kampioen denkt dat de Nederlander hier zijn les uit moet leren, maar had ook meer ruimte kunnen laten. Achteraf gezien had ik misschien iets meer ruimte kunnen laten. Dan was ik er mee weggekomen, maar Kimi was dan waarschijnlijk toch met Max in de clinch geraakt. Vandaag hebben we gezien dat de lijn die Max nam niet werkt.

Vettel praat naar onze mening zijn eigen fout goed. In de herhaling is zeer goed te zien, dan de Duitser veel te vroeg instuurt. Sowieso had hij zijn teamgenoot geraakt, ook als Max Verstappen niet aan de binnenkant zat.

Bekijkt u de herhaling en u zult zien dat de coureur van Ferrari ‘een beetje‘ de waarheid staat te verdraaien…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!