12:11 – Dat brengt ons bij het einde van deze live verslaggeving van de derde vrije training. Blijf ons volgen op GPPits.net voor verder nieuws over de GP van België! Bedankt voor het lezen allemaal.

12:08 – De uitslag van deze sessie is ietwat verrassend en wie weett geeft dit wel een voorteken voor een leuke race morgen. Hier is de uitslag van de sessie:

12:04 – Deze sessie was een grote teleurtselling voor Verstappen. Hij kon slechts twee installatierondes rijden en moest de strijd staken met wat leek op problemen met de versnellingsbak. Hopelijk komt hij straks tijdens de kwalificatie weer sterk voor de dag.

12:03 – Ricciardo, Vettel, Bottas, Hamilton, Hulkenberg, Rosberg, Massa, Perez en Grosjean vervolledigen de top tien.

12:00 – Einde sessie! De zwart-wit geblokte vlag zwaait. Hamilton heeft zijn beste rondje tot het laatste gehouden en hij klokt op de valreep nog de vijfde tijd. Dit betekent dat Raikkonen de sessie als snelste afsluit!

11:57 – Ericsson is onderweg om een tijd neer te zetten, wat betekent dat Verstappen de enige zal zijn zonder tijd op het einde van de sessie.

11:54 – Raikkonen duikt als eerst in de 1:47. Met een 1:47.974 staat hij nu aan kop. Kan de Fin nog een keer schitteren op zijn favoriete circuit?

11:53 – Eindelijk weer meer actie! De rijders koomen stuk voor stuk weer de baan op voor hun laatste run. Nog steeds geen sein van Verstappen helaas…

11:48 Krijgen we nog iets te zien? zullen vele supporters denken. Enkel Ricciardo, Massa en Hamilton werken op dit moment rondjes af. Hamilton staat overigens pas twintigste. Hij deed tot dusver enkel lange runs, die overigens Mercedes niet helemaal tevreden stellen.

11:43 – De stand met nog twintig minuten te gaan

11:43 – Slechts vijf rijders op de baan nu met Hamilton, Rosberg, Ocon, Sainz en Massa.

11:41 – Rosberg, Hulkenberg en Perez (vierde, zesde en zevende) hebben nog geen gebruik gemaakt van de superzachte band.

11:37 – Ondertussen doet Vettel zijn beklag over Magnussen die hem hinderde in Blanchimont tijdens zijn laatste snelle ronde.

11:35 – Ondertussen staat ook Alonso op het bord met de elfde tijd. Nog steeds geen teken van leven bij Verstappen en Ericsson.

11:34 – Toch eentje met een lichte wagen onderweg. Daniel Ricciardo klokt de nieuwe beste tijd met een 1:48.189, dik twee tienden sneller dan Raikkonen. We komen nu binnen de seconde van de pole tijd van vorig jaar.

11:33 – De rijders zijn overgeschakeld op langere runs met meer benzine aan boord. Er zijn geen snelste sectortijden te zien op het timing scherm. Raikkonen leidt nog steeds voor Vettel, Rosberg, Bottas, Hulkenberg, Perez, Grosjean, Magnussen, Massa en Gutierrez.

11:30 – Slecht nieuws voor Max Verstappen. Zijn wagen staat nog steeds in de box geparkeerd zonder motorkap. Ook Ericsson heeft problemen met de motor en klokte nog geen tijd. Verder ook nog geen tijden van Alonso.

11:27 – Raikkonen laat even zien dat hij nog steeds erg snel is op zijn geliefde Spa. De Fin gaat nog een tiende harder dan zijn teamgenoot. Ondertussen reed ook Jolyon Palmer zijn eerste getimede ronde met een twaalfde tijd.

11:26 – Sebastian Vettel veegt Nico Rosberg van de tabellen met een tijd van 1:48.502. Ferrari laat even zien dat ze er zijn.Kevin Magnussen opent ook sterk voor Renault met een achtste tijd.

11:25 – De stand na 23 minuten

11:23 – Jenson Button opent voor McLaren met de negende tijd, tussen beide Toro Rosso rijders in.

11:20 РWe zijn ̩̩n derde ver in de sessie en nog steeds negen rijders hebben geen tijd gepost, waaronder Verstappen.

11:17 – Hulkenberg zet de goede reeks van Forcce India voort en klokt nu de tweede tijd. Bottas veegt zijn tijd echter meteen weer van de tabellen.

11:15 – Weinig actie op de baan verder, maar de FIA laat weten dat Ricciardo en Perez Raidillon te ver afsneden. Er werden sensoren in de bocht geplaatst om te voorkomen dat rijders hem te ver afsnijden, een veiligheidsmaatregel na de lekke band van Vettel daar op de kerbs. De stewards hebben laten weten zeer streng te zullen zijn op track limits, waardoor we wel eens veel tijden kunnen zien geschrapt worden tijdens deze sessie en ook de kwalificatie.

11:10 – Wehrlein zijn eerste rondje was dertig seconden te traag, en met goede reden. Gutierrez reed enorm traag Eau Rouge in, waarbij Wehrlein bijna vol op hem knalde bij het uitkomen op de Kemmel Straight en een ontwijkmanoeuvre moest uitvoeren. Het voorval wordt onderzocht door de stewards.

**** Idiot! What the hell is he doing??!! I know it’s free practise but that’s a penalty everytime!, was dan ook de snelle respons van Wehrlein over de radio.

11:08 – Rosberg is de eerste van de toprijders die een ronde klokt. Met een 1:48.880 neemt hij het commando. Felipe Massa klokt de derde tijd achter Grosjean.

11:06 – Teamgenoot Grosjean gaat meteen drie tienden sneller, met Ocon die de derde tijd klokt.

11:05 – Bottas en de Ferrari’s rijden onmiddellijk weer binnen na hun installatieronde, maar Gutierrez klokt als eerste een rondetijd met 1:49.923.

11:00 – En we zijn vertrokken! Esteban Gutierrez is de eerste die de baan op gaat, snel gevolgd door beide Ferrari’s.

10:55 – Met nog vijf minuten te gaan is het afwachten of Max Verstappen zijn huzarenstukje van gisteren kan herhalen. De Nederlander klokte de snelste tijd in VT2 en gaf de 60 000 Nederlandse supporters al een reden om even te feesten. Ook vandaag zit de tribune weer afgeladen vol voor hem.

Welkom bij onze live verslaggeving van de derde vrije training van de GP van België. U kan hier live het verloop van de sessie volgen op GPPits.net. Deze pagina ververst zichzelf automatisch om de dertig seconden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!