Sebastian Vettel heeft de hoop op een vijfde wereldtitel voor dit seizoen nog niet opgegeven. Nochtans telt hij 28 punten achterstand op WK-leider Lewis Hamilton. Maar die achterstand verandert niets aan mijn aanpak van de laatste zes races, meent de Duitser.

Een startcrash in Singapore met ploegmaat Räikkönen en Verstappen gaf de WK-droom van Sebastian Vettel een flinke knauw. Bovendien won Lewis Hamilton de race, zeker vooraf een onverhoopt resultaat. Daardoor staat zijn WK-concurrent van Ferrari meer dan één overwinning, 28 punten om precies te zijn, in het krijt.

Ik maak me niet te veel zorgen over die puntenkloof, vertelde Vettel in aanloop naar de voorlopig laatste Grote Prijs van Maleisië. Natuurlijk had ik liever een voorsprong dan een achterstand, maar ik denk dat onze wagen goed genoeg is om de zaken recht te zetten. Met zes races te gaan, liggen er immers nog 150 WK-punten voor het rapen.

Ferrari heeft echter moeite om gelijke tred te houden met de Mercedessen op hogesnelheidscircuits. Met races in onder andere Suzuka (Japan), Interlagos (Brazilië) en dit weekend in het Maleisische Sepang in het vooruitzicht lijkt het hoe dan ook een moeilijke zaak te worden voor de Duitser.

Wellicht moet Vettel hopen op een herhaling van het scenario van vorig jaar. Toen gaf de motor van Lewis Hamilton de geest in Maleisië terwijl hij aan de leiding reed. Zo lag de weg naar een eerste wereldtitel open voor Nico Rosberg.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.