Sebastian Vettel heeft de snelste tijd gereden tijdens de Pirelli bandentest op Paul Ricard maandag en dinsdag. De test was bedoeld om de nieuwe specificatie regenbanden van Pirelli te testen. Naast Ferrari waren ook Red Bull en McLaren aanwezig in Frankrijk.

Hoewel de test niet ging om het rijden van de snelste tijd of het ontwikkelen van de bolides werd er toch het één en ander aan tijden genoteerd tijdens de test op Paul Ricard. De baan was voor de gelegenheid volledig onder water gezet met het sprinklersysteem waar het circuit over beschikt. De drie teams kwamen in actie met onaangepaste wagens uit het seizoen 2015.

De test had een relatief vast patroon. De coureurs verlieten de pits op ongeveer 10 seconden afstand van elkaar om een run van 10 ronden te maken. Na elke run werd de baan opnieuw onder water gezet. Op die manier werden 10 runs per dag afgewerkt.

Voor Ferrari kwam maandag Kimi Raikkonen in actie. De wereldkampioen van 2007 liet optekenen niet erg enthousiast te worden van de nieuwe regenbanden en gaf aan liever te rijden op de regenbanden uit 2015. Sebastian Vettel nam op dinsdag het stokje van Raikkonen over en klokte daarbij de snelste tijd van de test.

Red Bull Racing koos er net als Ferrari voor om in actie te komen met racecoureurs Daniel Ricciardo (maandag) en Daniil Kvyat (dinsdag). Kvyat reed op dinsdag de op één na snelste tijd en was daarmee één tiende van een seconde langzamer dan Vettel.

Stoffel Vandoorne kwam beide dagen in actie voor McLaren en maakte dus de meeste kilometers tijdens de test. De eerste testdag voor McLaren verliep niet helemaal volgens plan. Vandoorne moest zijn wagen voor het eind van de test aan de kant van het circuit parkeren en het team kon zodoende niet het volledige programma afwerken. Geheel in het patroon van 2015 moest McLaren dan ook Ferrari en Red Bull voor laten gaan. Vandoorne klokte op dinsdag de derde tijd.

Onderstaand de gecombineerde tijden van maandag en dinsdag:

 1.  Sebastian Vettel   Ferrari   1m06.750s  (dinsdag)
 2.  Daniil Kvyat       Red Bull  1m06.833s  (dinsdag)
 3.  Stoffel Vandoorne  McLaren   1m07.758s  (dinsdag)
 4.  Daniel Ricciardo   Red Bull  1m08.713s  (maandag)
 5.  Kimi Raikkonen     Ferrari   1m09.637s  (maandag)


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!