De FIA start een officieel onderzoek naar het incident tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton afgelopen zondag tijdens de GP van Azerbeidzjan.

Vettel reed zondag tijdens de GP van Azerbeidzjan met lage snelheid opzettelijk tegen de Mercedes van Lewis Hamilton. De Ferrari-coureur ging verhaal halen bij de Brit, nadat deze hem volgens de Duitser een brake-test had gegeven voor de tweede herstart.

De stewards besloten Vettel voor het incident te bestraffen met een 10 seconden stop-and-go penalty en drie strafpunten, maar mogelijk vindt de FIA die straf te laag.

Daarmee zou Vettel twee keer kunnen worden bestraft, wat in principe niet mogelijk is. Doch werd Daniil Kvyat van Toro Rosso ook tweemaal bestraft in Canada.

Mogelijk zal de autosportbond zich beroepen op ‘de sport in diskrediet brengen’. In dat licht zou de Grand Prix van Mexico vorig jaar ook in het onderzoek kunnen worden meegenomen. De Duitser werd tegen het einde van de race opgehouden door Max Verstappen, die volgens Vettel aan de kant had gemoeten wegens afsnijden.

Toen verdere actie van de wedstrijdleiding uitbleef, schold Vettel over de boordradio FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting uit.

Vettel bood achteraf zijn excuses aan, waarna de FIA het bij een waarschuwing hield. De bond dreigde echter met disciplinaire acties door Vettel bij een eventueel tweede vergrijp voor het FIA-tribunaal te slepen.

De recentste ontwikkeling in Azerbeidzjan zou zo’n vergrijp kunnen zijn. In Oostenrijk weten we meer…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!