De botsingen tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel blijven het nieuws in de Formule 1 volgen. Maar het is de Brit, die een zekere overwinning verloren zag gaan, die momenteel absoluut geen ‘gesprek onder vier ogen wil‘ met zijn Duitse opponent.

Vettel wilde namelijk de gebeurtenissen buiten het zicht van de camera’s bespreken met Hamilton.

Ik heb geen problemen met hem, ik heb veel respect voor hem als coureur. Ik wil met hem onder vier ogen de zaak uitpraten en vervolgens zetten we er een punt achter. Ik ben bereid om het met hem te bespreken, al denk ik niet dat er veel te bespreken valt., zo bleef Vettel de gebeurtenis bagatelliseren.

Hamilton zelf liet na de race weten dat de actie van Vettel “een schande” en een viervoudig wereldkampioen onwaardig was. De Brit vond het onacceptabel dat Vettel bewust op hem instuurde en dat hij zijn ongenoegen niet met de botsing, maar na de race in een gesprek met Hamilton had moeten uiten.

Ik heb gehoord wat hij te zeggen had na de race en het klinkt een beetje… omdat ik na de race niet met de schuldige vinger heb gewezen of iets gezegd heb. Wat er gebeurd is was absoluut respectloos, zelfs als ik een brake-test of wat dan ook hebben gegeven, dan is het nog altijd niet terecht om zo’n reactie te geven.

Ik wil de zaken nu gewoon op een rijtje zetten en er vol voor gaan in de volgende 12 races. Ik wil ze alle 12 winnen., aldus een getergde Lewis Hamilton.

De FIA liet weten dat er volgens de telemetrie geen sprake was van een brake-test door Hamilton.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!