Ferrari president Sergio Marchionne heeft zich uitgelaten over Sebastian Vettel. De hoogste Ferrari baas sprak over de toekomst en de houding van de viervoudig wereldkampioen bij het team.

Ferrari en Sebastian Vettel hebben een roerig 2016 achter de rug. Waar de combinatie tussen het legendarische team en de viervoudig wereldkampioen vorig jaar nog als ‘goud’ werd omschreven, bladderde het goud dit jaar snel af. Ferrari wist in 2016 geen race te winnen, en meermaals zat Vettel nogal opgefokt achter het stuur. De nieuwe Ferrari held had het in 2016 tegen alle verwachtingen in ook moeilijk om zijn teamgenoot, Kimi Räikkönen achter zicht te houden. Tot overmaat van ramp zag Ferrari ook nog Red Bull Racing voorbijkomen in de strijd om de tweede plek in het constructeurskampioenschap.

Ik moet toegeven dat we aan het rondkijken zijn voor 2017 door voorzichtig de andere teams te analyseren. Dat zegt niet dat we geen vertrouwen hebben in onze coureurs, maar het is eerlijk om te zeggen dat ze onder toezicht staan. We zijn blij met het seizoen dat Räikkönen heeft gereden, maar wil hij na 2017 wel verder? Praten met Vettel heeft op dit moment geen zin, we moeten eerst weten of hij zich wel op zijn gemak voelt bij ons in 2017. Wij moeten hem een winnende wagen geven. In ruil daarvoor moet hij kalmeren, minder geprikkeld doen. Verklaarde Marchionne.

Eerder deze week maakte Ferrari bekend Antonio Giovinazzi aangetrokken te hebben als derde rijder. Het legendarische team maakt er geen geheim van ooit een Italiaanse coureur achter het stuur te willen hebben.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!