Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft een opvallende uitspraak gedaan in Auto Bild. Horner geeft toe dat hij het team rond Sebastian Vettel bouwt, wat ook de verhalen bevestigd dat Mark Webber tweede viool speelt bij het Oostenrijkse renstal.

De Australiër heeft de meeste kans om het kampioenschap van 2010 te winnen, maar door zijn leeftijd ziet Red Bull Racing niet een hele lange toekomst met hem in het verschiet. Met Vettel ligt dat natuurlijk anders. Horner in Auto Bild:Ik herhaal: we bouwen het team rond Sebastian. Vettel heeft een lange loopbaan voor zich en hopelijk brengt hij die door bij ons. Mark is in de herfst van zijn carrière. Hij wil op zijn hoogtepunt stoppen en niet wanneer hij op zijn retour is, zoals sommige andere rijders.

De uitspraak is op zich niet vreemd, en al helemaal niet onverwacht. Maar het tijdstip waarop het gezegd wordt komt wat raar over. Juist nu zou men verwachten dat Horner en Red Bull hun steun aan Webber uitspreken, aangezien deze Alonso van zijn lijf tracht te houden. Bovendien weet Horner nu niet hoelang Vettel bij Red Bull blijft, tenzij er opties opgenomen zijn.

En welke rijders bedoeld Horner, die van geen ophouden zouden weten?