Aan Ferrari teambaas Domenicali werd de vraag gesteld, hoe hij het mogelijke tekort aan motoren zou managen. Dit om te voorkomen dat Ferrari nog voor de laatste GP van Abu Dhabi zonder motoren komt te zitten. Met name Alonso zou veel nadeel ondervinden van de straffen voor het gebruik van meer dan 8 motoren per jaar/seizoen, aangezien hij het meeste kans heeft om het WK te winnen.

Het antwoord was best verrassend. Domenicali liet doorschemeren dat Ferrari de ‘mileage’, het levensduur zeg maar, nog verder wilde oprekken. Zodoende hoopte men dat Alonso en Massa het volhouden tot de laatste GP.
We hebben mogelijkheden op de fabriek onderzocht. Daardoor weten we dat het geen te grote kwestie is, indien we niet te agressief met de motor omgaan. Het onder controle houden van de temperaturen in de motor helpt het levensduur te verlengen. En dat is voorlopig ons plan voor de rest van het seizoen., aldus Domenicali.

Echter zou dit kunnen betekenen dat Ferrari de toerentallen van de motoren beperkt! Dit is het makkelijkste, meest voor de hand liggende en eigenlijk een logische manier om een motor te sparen. Ferrari zal dit natuurlijk nooit toegeven, al was het maar om zich ‘groot’ te houden tegenover Red Bull en McLaren. Het zal zeer interessant zijn hoe Alonso met dit “handicap” zal omgaan in de GP van Yeogam, Korea