Sebastian Vettel heeft het wereldkampioenschap in drie race’s helemaal op zijn kop heeft gezet. De Duitser won drie grands prix op rij en nam gisteren na een superieur optreden in Zuid-Korea de leiding in het klassement over van Fernando Alonso. De coureur van Red Bull heeft met nog vier races voor de boeg een aanlokkelijk uitzicht op zijn derde wereldtitel op rij.

Sebastian Vettel wil echter nog niet denken aan een eventuele derde wereldtitel.Volledige concentratie op ons eigen werk is nu belangrijk. Dingen kunnen snel veranderen en er is geen garantie dan het geluk aan onze kant blijft., zegt de Duitse autocoureur.

We staan er goed voor, maar er zijn nog 100 punten te verdienen en ik sta er slechts 6 voor op Alonso. We zullen dus ons uiterste best moeten doen. Dat betekent de zaken simpel houden, niet nadenken over wat de andere teams doen en volledig op onszelf concentreren. Het is duidelijk dat we vanaf de race in Singapore onze kracht teruggevonden hebben. Hopelijk blijft dat zo.

Vettel was vorig seizoen oppermachtig, tot wanhoop van een ieder die geen fan was van het team of de Duitser.. Hij won 11 races en startte 15 keer van poleposition. De wereldkampioen kon die dominantie dit jaar nog maar weinig laten zien; in de eerste 13 races boekte de 25-jarige Heppenheimer slechts één overwinning. Maar sinds de Grand Prix van Singapore scoorde Vettel “weer als vanouds“. Vooral zijn prestatie in Zuid-Korea gaf het vertrouwde beeld van de coureur die zeker is van zijn zaak en zelfs de teamorders negeert.

‘Ik kreeg tegen het einde van de race het signaal dat ik wat langzamer moest rijden om mijn voorbanden te sparen. Maar ik had de bolide volledig onder controle. Ik voelde gewoon dat ik zou winnen. Met dank aan het team. Die gasten doen echt ongelooflijk werk. Ze slapen hooguit 3 uur per nacht en leveren alsnog klassewerk., zo besloot Vettel zijn relaas.

Over 2 weken volgt de Grand Prix van India. We zijn benieuwd of er tegenstand komt en zo ja, van wie. Vooralsnog is Alonso de enige overgebleven tegenstander voor het WK, terwijl het seizoen zo veelbelovend begon met diverse verschillende winnaars.