Vettel rijdt vanmiddag ‘ouderwets’ en ongenaakbaar naar zijn 35ste pole. Af en toe kwam er iemand in de buurt van een tijd van Sebastian Vettel, maar daar bleef het ook bij.

Zo ook in de kwalificatie voor de Indiase GP. De Red Bull-coureur start morgen vanaf pole voor teamgenoot Mark Webber en Lewis Hamilton. Button, Alonso, Massa, Raikkonen, Perez, Maldonado & Rosberg completeren de top 10.

Q2 was heel spannend, want het zat allemaal heel dicht bij elkaar. Kobayashi, Di Resta, Ricciardo, Schumacher, Senna, Hulkenberg & Grosjean vielen af in dit tweede deel. Waarbij het verschil tussen de Saubers flink opviel.

Kamui Kobayashi start morgen slechts vanaf P17, nadat hij in de tweede sessie ruim 1 seconde langzamer was dan Sergio Pérez.

In het eerste deel van de kwalificatie [Q1] vielen zoals gebruikelijk de Marussia’s, HRT ‘s & de beide Caterhams af. Ook was Jean-Eric Vergne te langzaam om door te gaan naar Q2. Ook spinde Heikkie Kovalainen aan het einde van Q1 waar door er een gele vlag kwam te hangen bij het uitkomen van bocht 11.

Wat denken jullie? Stoomt Vettel zonder weerstand naar de overwinning en de titel van 2012? Of is er een concurrent die iets terug kan doen? Praat mee via ons forum!

BTW,

De race begint morgen om 10:30 uur Nederlandse tijd. Maar in de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok 1 uur terug, zodat de uitslapers een uurtje extra krijgen!