Sebastian Vettel kijkt tevreden terug op de eerste twee testdagen met zijn nieuwe team Ferrari. De Duitser legde op twee dagen tijd 149 ronden af in de nieuwe SF15-T en was tevens ook telkens de snelste als het op rondetijden aankomt. Toen hij na de laatste dag uit de wagens stapte krijg hij van zijn ganse team een kleine ovatie.

SV: Iedereen was tevreden dat ik de wagen op de baan had gehouden, vooral met de regen aan het einde van dag. De jongens kijken sowieso al aan tegen een lange nacht en die wil ik niet nog langer voor hen maken.

Vettel blijft echter op zijn hoede als het over het over zijn kansen gaat in 2015 en of de Ferrari een echte uitdager wordt.

SV: Het is nog veel te vroeg om daar uitspraken over te doen. Het hangt allemaal af van hoe je je kan vergelijken met de competitie en die hebben nog niet genoeg laten zien om daar uitsluitsel over te geven. Als het over mijn gevoel in de wagen gaat dan ben ik best blij. Ik denk dat we echt wel een goed platform hebben om op te werken en ons terug op te bouwen, dat is immers het doel. Ik hoop dat Kimi morgen en woensdag dezelfde betrouwbaarheid als mij heeft, hopelijk zelfs beter.

Op de vraag of hij onder de indruk is van de vliegende start van Mercedes dat gisteren heel wat monden deed openvallen door op de allereerste dag maar liefts 157 ronden te klokken blijft de voormalige wereldkampioen koeltjes.

SV: Ik denk dat wij in het algemeen gewoon een heel andere aanpak hebben dan Mercedes. Zij hebben vandaag niet zoveel ronden gedaan als gisteren maar ik vermoed dat zij toch wel naar Melbourne trekken als favorieten. We mogen niet vergeten waar wij van komen. Er is veel verandering aan de gang binnen het team en een hoop dingen die we moeten leren. Dat is voor ons het belangrijkste, gewoon zorgen dat we onze wagen goed kennen en ons zo goed mogelijk voorbereiden op de volgende test.

Ondanks het feit dat de oud Red Bull coureur zich nog aan het aanpassen is aan het leven van een Ferrari coureur voelt hij zich toch al wel vrij gesetteld bij het steigerende paard.

SV: Het is een hele aanpassing maar het is positief. Ik ben echt gelukkig op dit moment. Ze maken me het hier heel gemakkelijk en geven me alles waar ik om vraag. ik ben dus echt wel blij.

We zullen Sebastian Vettel opnieuw achter het stuur zijn van zijn rode bolide tijden de volgende test op het circuit van Barcelona. Vanaf morgen neemt zijn teamgenoot Kimi Räikkönen het testwerk voor zijn rekening. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat ze bij Ferrari in hun nopjes zijn met deze cleane start van het testseizoen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!