Racing Engineering heeft zijn eerste coureur voor het GP2 seizoen 2015 binnen. Het team zag afgelopen maand Julian Leal en Rafaelle Marciello elders onderdak vinden maar lijft nu Jordan King in.

King kwam in de afsluitende testweek vorig jaar onder andere voor MP Motorsport en Arden in actie, maar koos uiteindelijk voor Racing Engineering, omdat dit team zich geheel op de GP2 focust. Als rookie in een onbekend kampioenschap leek het me het beste een ervaren en goed ingevoerd team te kiezen. Racing Engineering voldoet aan alle kenmerken.

Teambaas Alfonso de Orleans-Borbon was onder de indruk van King’s professionele houding, zowel op als naast de baan. Ik heb maar zelden een coureur ontmoet die zo vastbesloten is te slagen en zoveel werklust heeft. Dit jaar is King’s debuutjaar, dus hij heeft veel te leren voor de start in Bahrein. We hopen dat hij snel vorderingen gaat maken.

King is een beetje lastig te classificeren. Hij is de zoon van Justin King (die zijn geld met supermarktketen Sainsbury’s verdiende) en dat hielp in het begin goed om van karting door te stromen naar de Formule Renault en zelfs een aantal F2 races in 2011.

Hij won in 2013 ook het laatste goed bezette Brits Kampioenschap F3, waar hij o.a. zijn latere concurrenten Antonio Giovinazzi en Nicolas Latifi voorbleef. Zijn seizoen bij Carlin in de Europese F3 vorig jaar leverde hem 7 podiumplaatsen, 217pt en een 7e plaats algemeen op. Benieuwd wat hij in een sterk GP2 veld kan uitrichten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!