Audi maakte onlangs bekend na dit seizoen uit te stappen uit het World Endurance Championship. Het team uit Ingolstadt stapt na achttien jaar uit de hoogste regionen van de enduranceracerij. Het vertrek van de Duitsers heeft zowel positief als negatief effect op het Sauber Formule 1 team.

Het positieve nieuws is dat Sauber binnenkort Jörg Zander als technisch chef kan presenteren. Zander is momenteel ontwerper bij Audi, maar wordt aan het einde van het WEC-seizoen werkloos. Dit opent voor hem de deur om terug te keren in de Formule 1, én terug te keren bij Sauber, waar hij in de BMW-periode al werkzaam was. Eerder was Zander ook al werkzaam bij BAR, Williams, Honda en Brawn GP.

Het slechte nieuws voor Sauber is, dat het team een grote klant verliest in haar hypermoderne windtunnel. Het WEC team van Audi maakte graag gebruik van de windtunnel die Peter Sauber in 2002 liet bouwen met het geld dat hij ontving naar de transfer van Kimi Räikkönen naar McLaren. Audi gaat zich richten op de Formule E, en dat is momenteel nog een klasse met standaardwagens waardoor gebruik van een windtunnel vooralsnog overbodig is geworden.

Sauber timmert al enige tijd aan de weg voor wat betreft de personele bezetting. Onlangs werd bekend dat oud-Toro Rosso engineer Xevi Pujolar en voormalig-Ferrari strategist Ruth Buncombe aan het team zijn toegevoegd.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!