Michael Schumacher was mijn grote voorbeeld. Hij was destijds hét idool en de grote man. Dit zegt Nico Hülkenberg wanneer hij aan tafel zit bij Pauw. De Duitser, die goed Nederlands spreekt doordat hij een Nederlandssprekende opa had en zijn kartopleiding in Nederland genoot, praat met Pauw vanwege zijn overstap van Force India naar de renstal van Renault.

Ik woonde in Emmerik en hoewel er in Duitsland net zoveel wordt gekart als in Nederland, lag de dichtstbijzijnde baan in Nederland. Hij ontmoette daar ook Guido van Garderen, zelf oud Formule 1-coureur, en zij zijn altijd bevriend gebleven.

Guido over de kwaliteiten van Nico: Hij heeft het gevoel voor de auto en de race. Zijn grootste kwaliteit is misschien wel zijn aanpassingsvermogen. Wat Guido daarmee bedoelt, legt Nico zelf uit: Kijk, je vertrekt met honderd kilogram aan benzine. Dat wordt gedurende de race minder. De bandenkeuze speelt een rol, het klimaat, de bandenwissels en het remgedrag van je auto. Wie op deze voortdurende verandering van omstandigheden het beste reageert, racet beter dan zijn concurrenten.

Rebel met ellebogen
De 29-jarige Duitser gaat ook in op de kritiek die Max Verstappen krijgt op zijn rijstijl: Max ken ik al vanuit het karten. Het is mooi om te zien hoe hij zich heeft ontwikkeld. Op dit moment is hij de rebel onder de coureurs. Dat geeft wrijving, maar hij gebruikt zijn ellebogen goed. Wat ik daarmee bedoel is dat hij een harde verdediger is en alles eruit haalt. Dat zal ook weleens misgaan, als je zo scherp rijdt, maar tot nu toe gaat het aardig goed. Het gaat om beslissingen die je in duizendsten van seconden neemt, dus elke verkeerde beslissing kan fataal zijn.

Op de vraag hoe dat zit tussen Vettel en Verstappen en of er kampen zijn voor de een of de ander, zegt hij dat er geen tweedeling is, maar dat er zeker tijdens de volgende driversmeeting uitgebreid over gesproken zal worden: Als Vettel eenmaal over Max aan het woord is, duurt het wel even. Ik denk dat ik maar iets te eten meeneem.

De volgende grand prix is in Brazilië. Het circuit in São Paulo ligt Hülkenberg goed. Hij heeft er al eens op pole gestaan, hoewel dat alweer dateert uit 2010. Hij kijkt uit naar de laatste twee races en hij kijkt zeker uit naar zijn nieuwe team: Renault heeft dit jaar niet zo goed gepresteerd, maar ze investeren flink en de vooruitzichten voor de komende twee tot drie jaar zijn uitstekend voor mij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.