Max Verstappen reed vandaag voor het eerst maar dan 100 ronden op één dag. Volgens de Nederlander verliep de dag probleemloos en was hij na de test ook niet vermoeid.

We hebben vandaag veel kunnen doen, aldus Verstappen. In de ochtend hebben we op supersofts nog enkele snelle runs gereden. Het voelt goed om een snelle tijd te rijden maar het is nog niet meer dan dat. Het is leuk even bovenaan het tijdenlijstje te staan maar je weet niet waar de andere teams mee rijden. De auto voelt erg goed en we verbeteren hem stap bij stap. Vergelijken met Jerez voel ik me nu comfortabeler in de auto. Ik krijg meer ervaring en meer vertrouwen. We verbeteren de auto nu stap voor stap. Ik ben benieuwd waar de engineers de volgende test in Barcelona mee komen.

Op verzoek van Verstappen werden er ook veel pitstops geoefend, iets wat nieuw is voor Verstappen in de Formule 1. Morgen zal Carlos Sainz opnieuw in de Toro Rosso zitten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter