Gisteren konden we jullie melden dat de FIA is overleg met de FOM en teams heeft besloten dat de coureurs hun helm niet zomaar meer kunnen wijzigen tijdens het seizoen.

De maatregel zou het bevorderen van de herkenbaarheid van de coureurs moeten betreffen.

Natuurlijk is er veel weerstand ontstaan omtrent de regel. Zo spotte de president van de GPDA, Alexander Wurz: Wat is het volgende? Regels voor de haardracht van de rijders?!.

Maar er zijn ook voorstanders. Niki Lauda is er één van, de non-executive chairman van Mercedes zegt voor consistentie te zijn.

Ik vind het logisch dat men tot dit besluit is gekomen. Zelf kan ik Lewis en Nico nauwelijks onderscheiden van elkaar en dan rijden die jongens in ‘mijn’ auto’s!, aldus de oud-coureur die zelf altijd te herkennen is aan een rode pet op zijn hoofd.

Ook Felipe Massa is eens met het verbod op diverse livery’s voor de helmen. De Braziliaan is één van de weinige coureurs die niet zijn helm drastisch veranderd. Je helm is een herkenningspunt voor de fans, een tweede gezicht als het ware. Ik kan het daarom niet begrijpen waarom sommigen almaar andere helmdesigns laten maken.

De expert op dat gebied, Sebastian Vettel, heeft op het moment van schrijven nog niet gereageerd op alle ophef rond de helmen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!