Max Verstappen vindt dat zijn sport grondig moet veranderen. De grote verschillen tussen motoren in de Formule 1 staan in zijn ogen een eerlijke competitie in de weg. Dit kan niet zo doorgaan, zegt de achttienjarige autocoureur vandaag in de media. Het is nu vooral een motorenkampioenschap, vindt hij. Formule 1- baas Bernie Ecclestone en de FIA willen in 2017 de sport juist attractiever maken door nieuwe motoren toe te laten: sneller, heftiger met meer grip, meer power. Verstappen kan terug kijken op een succesvol debuutjaar in de koningsklasse van de autosport. Hij maakte vooral indruk met spectaculaire inhaalacties. Maar het verschil tussen Mercedes en de andere teams, waaronder het talententeam Toro Rosso waarvoor Verstappen rijdt, is te groot. Alleen Ferrari haalde regelmatig het podium. Als er twintig, dertig PK tussen de ene en andere fabrikant zit, kun je dat nog overbruggen met een goede auto. Maar tachtig tot negentig PK is gewoon een seconde per ronde, aldus Verstappen. Toro Rosso krijgt komend seizoen een Ferrari-motor van 2015. Die heeft meer vermogen dan de Renault-motor van dit jaar. Maar Verstappen weet al dat het niet genoeg zal zijn om prijzen te halen.

Max is van mening dat de grote fabrieksteams minder kans moeten krijgen om hun motoren door te ontwikkelen in vergelijking met de renstallen die over aanmerkelijk minder geld beschikken. Verstappen verwacht dat Mercedes ook volgend seizoen sterk voor de dag zal komen. Verstappen, die nog twee jaar onder contract van Toro Rosso staat, bereidt zich fysiek al voor op 2017 als de Formule 1 waarschijnlijk weer snellere motoren krijgt.Je gaat een stuk harder door de bocht, dus de krachten worden een stuk zwaarder.

pic. john goedendorp


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!