Het team van Lotus Genii was in 2014 niet eens een schim van seizoen 2013. Toen scoorde het zwartgouden team diverse podiums en punten.

Zo finishte Romain Grosjean vorig jaar zes keer binnen de top 3 en sloot Lotus het jaar als vierde in het constructeurskampioenschap af. In 2014 geraakte men door talloze problemen met de auto niet hoger te finishen dan P8 en 10 punten in de WK-eindstand.

De auto van dit jaar [de E22, FR] was vrij slecht., zo blikt Grosjean tegenover Autosport terug op het afgelopen seizoen.

Maar ik heb de auto voor 2015 gezien en hij ziet er goed uit. We hebben geleerd van onze fouten en dat zal het team verder helpen. Het is moeilijk om na een lastig jaar sterk terug te komen, maar we zijn op de goede weg., aldus Grosjean die het team goed op sleeptouw nam.

En ook de Fransman herhaalde de eerdere ambitie’s van zijn team. Namelijk dat men volgend jaar het equipe van Sir Frank Williams als voornaamste concurrent ziet.

Lotus Genii kijkt naar de wederopstanding van Williams dat zelf ook de overstap maakte naar Mercedes motoren.
In 2013 eindigde Williams immers op P9 bij de constructeurs en behaalde amper 5 punten.

Dit jaar behaalde Williams de derde stek in het WK voor constructeurs met 254 punten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!