Max Verstappen heeft gezegd, dat Silverstone een circuit is waar de goede rijders absoluut een groot verschil kunnen maken. Dat verklaarde de jonge Nederlander nadat hij in Oostenrijk opnieuw een knappe race reed en de tweede plaats behaalde.

Verstappen reed foutloos op een één-stop-strategie en kon zijn podiumplek verzekeren door Kimi Räikkönen, net zoals in Barcelona, van zich af te houden. Dat de twee Mercedesrijders in de clinch gingen en daardoor Rosberg nog terugviel was een mooi extraatje.

Silverstone wordt volgens Verstappen een heel andere uitdaging, maar eentje waar je veel voldoening uit kan halen. Verstappen zegt namelijk dat als je een ronde in Silverstone kunt afleggen zonder een foutje te maken, je een heel tevreden man mag zijn.

Vooral als je goed door Copse, Maggots en Becketts komt voel je echt een kick!, liet hij optekenen.

Het voelt een beetje als rijden op Spa-Francorchamps. Het is een klassiek circuit met enkele nieuwe secties, uitloopstroken en faciliteiten. Als je een foutloos rondje aflegt voelt het enorm speciaal, en daar haal je veel voldoening uit, zeker wanneer je door de snelle secties gaat zoals het moet.

Silverstone is een baan waar echte piloten tot uiting komen en de mindere rijders door de mand vallen. Je komt met hoge snelheid aan de bochten aan, en dus is het niet eenvoudig de juiste lijn te vinden, of de rempunten. Zeker niet aangezien de baan voortdurend verandert gedurende het weekend, waardoor je je goed moet kunnen aanpassen aan de omstandigheden. Ik kijk al uit naar de uitdaging van dit weekend en voel dat ik een sterke Grand Prix kan rijden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!