Daniel Ricciardo, teamgenoot van Max Verstappen gaf na afloop van de kwalificatie uiting aan zijn teleurstelling nadat hij verslagen werd door zijn collega:

Ja, het is voor het eerst dit jaar – het is altijd balen als je verslagen wordt, zei hij desgevraagd. Ik zou graag een perfect seizoen rijden, maar we kwam net tekort vandaag.

Hoewel Max Verstappen drie van de vijf races die hij voor Red Bull reed eindigde vóór Ricciardo, moest Verstappen tot Silverstone aan toe Ricciardo na de kwalificatie steeds als zijn meerdere erkennen.

Ricciardo: De auto was hier op Silverstone best goed op snelheid, maar ik kwam de langzame laatste chicane niet door. Dat was vandaag mijn achilleshiel. De veranderende wind maakt het ook lastig. Maar zondag zijn er pas punten te verdienen, ik heb mijn ogen gericht op het podium. Mercedes is erg snel, daar ben ik niet blij mee. Met Ferrari kunnen we strijden dus de derde plek is haalbaar.

Verstappen lijkt dus de ban gebroken te hebben en nu ook wat betreft de kwalificatie de strijd met zijn teamgenoot Ricciardo aan te gaan.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!