Max Verstappen heeft vandaag in de Telegraaf de hoge verwachtingen voor zijn debuut seizoen in de Formule 1 met Scuderia Toro Rosso getemperd. Verstappen liet weten dat podiumplekken of overwinningen in 2015 absoluut nog niet realistisch zijn.

Af en toe hoor en lees ik dingen en dan lijkt het alsof er wonderen worden verwacht, zo vertelt Verstappen. Ik maak me er niet druk om, maar ik ben een coureur en geen tovenaar. Overwinningen en podiumplaatsen zitten er komend seizoen écht niet in.

Punten scoren is voor mij een realistische doelstelling. Met klasseringen tussen de achtste en de tiende plaats doe ik het in principe goed. Hoger scoren wordt lastig. Het kan natuurlijk een keer voorkomen met regen, crashes en uitvallers, maar je hebt voor zo’n plek geluk nodig.

Verstappen wil in maart in Australië vooral geen fouten maken:
Je kunt maar één keer een eerste indruk maken, en dat moet een goede zijn. In het begin gaat het erom te finishen en de auto heel te houden. Maar eigenlijk geldt dat voor alle coureurs, want niemand wil een valse start maken. Het zal allemaal niet vanaf het begin perfect gaan, maar ik zit wel in die auto om te presteren. Gaandeweg dit seizoen zal ik veel bijleren. Ook buiten de auto. Maar het belangrijkste blijft dat je gas geeft op het circuit.

Zijn teamgenoot verslaan is voor Verstappen dit jaar het belangrijkste doel, daarnaast wil hij ook punten scoren:
Mijn teamgenoot is dit jaar mijn belangrijkste referentie. Hem wil ik sowieso verslaan.Wereldkampioen worden blijft mijn ambitie. Eerst maar eens zorgen dat ik het bij Toro Rosso goed doe, en de kans krijg hogerop te gaan. De eerste windtunnelresultaten voor de nieuwe auto zien er gelukkig al goed uit.

Op 15 maart start Verstappen zijn eerste Grand-Prix in Australië. Volg het allemaal op GPPits.net!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter