Verstappen heeft vrede met zijn startplaats voor de Belgische Grand Prix voor morgen.

De Nederlander was een halve seconde langzamer dan WK-leider Hamilton. Het verschil met nummer twee Valtteri Bottas was echter slechts 0,015. We dachten dat het hier echt moeilijk voor ons zou zijn, maar als je dan zo kort achter Bottas staat! Dichter hebben we dit seizoen niet bij een Mercedes gestaan, zo begon Max zijn relaas.

Het is voor ons tot nu toe een goed weekeinde geweest, want nog niet eerder zaten we zo dicht achter een Mercedes. Al is Hamilton nog steeds te sterk

Regen zou de Nederlander ook kunnen helpen. De Ardennen zijn wat de weersomstandigheden betreft onvoorspelbaar. Eerder toonden wij een weerbericht, maar we hebben tot nu toe slechts kort regen gezien.

Van die voorspellingen klopte dus niets. Typisch de Ardennen!

Regen zou het in elk geval een stuk lastiger maken. En een stuk leuker. Hopelijk heb ik morgen een goede start en kan ik iets proberen bij Bottas., aldus een tevreden Verstappen tegenover Ziggo.

De Limburger kende vorig jaar niet veel geluk op Spa. Toen belandde Verstappen tijdens de eerste ronde in de bandenstapel na een touché met Raïkkönen.

We hopen morgen op een cleane start voor de kopman van Red Bull.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!