Eerder werd Renault in het gelijk gesteld in haar protest tegen Racing Point.

De Fransen maakten aanvankelijk bezwaar tegen de gehele RP20, welk een sterke gelijkenis vertoonde met de W10 van Mercedes.

Maar Renault diende na afloop van de eerste Grand Prix van het seizoen een protest in tegen de brake ducts van Racing Point.

De FIA geeft Renault gelijk aangaande haar protest tegen Racing Point. Het voormalige Force India, dat werd opgekocht door de vader van Lance Stroll erkende begin 2019 brake duct-ontwerpen van Mercedes te hebben gekocht.

Toen mocht dat nog, nu niet meer.

Volgens de FIA had Racing Point niet genoeg gedaan zelf nieuwe brake ducts voor de achterwielen te ontwikkelen voor 2020 en is het primair een Mercedes-ontwerp.

Ondanks de sancties die de FIA na de Grand Prix van Stiermarken oplegde, mocht de Britse renstal van teameigenaar Lawrence Stroll wel blijven rijden met de bewuste remkoeling.

Renault had samen met –onder andere– Ferrari een beroep ingediend tegen de straf van vijftien punten in de WK-stand voor constructeurs en een geldboete van 400.000 dollar voor Racing Point.

Renault laat het daar nu bij zitten, schrijft de renstal dinsdag in een verklaring. De recente inspanningen van de FIA en alle belanghebbenden in de Formule 1 hebben geleid tot concrete vooruitgang in het waarborgen van de originaliteit in de sport. In de technische reglementen voor het nieuwe seizoen staan nieuwe eisen om je te kunnen inschrijven als constructeur.

We vermoeden dat er dus (verdere) beperkingen zijn geïmplementeerd aangaande het inkopen van onderdelen tussen teams.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!