De FIA heeft bij monde van Charlie Whiting laten weten dat de “Verstappen-regel” waarbij onder het remmen van lijn mag worden veranderd wordt aangepast. De regel werd vorig jaar na een manouvre van Max Verstappen bij de Grand Prix van Japan in het leven geroepen.

Charlie Whiting:
Door deze richtlijn zou iedere beweging tijdens het remmen onderzocht moeten worden. We gaan het in een breder perspectief zien. Alleen als een rijder een foute beweging maakt, waarbij hij andere in gevaar brengt of een gevaarlijke manouvre maakt, zullen de stewards het incident onderzoeken.

De regel is dus niet geschrapt zoals veel media melden maar aangepast. Whiting zal de coureurs vrijdag tijdens de rijdersbriefing verder informeren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter