Gisteren vond er een belangrijke bijeenkomst plaats waarbij er beslist wordt over het F1-reglement 2017. Het is de bedoeling dat de F1-bolides vanaf volgend jaar er anders gaan uitzien en zo’n vijf seconden per ronde sneller worden.

De bezorgdheid bestaat echter dat daardoor ook het inhalen moeilijker zal worden. Volgens Max Verstappen moet er bij het bepalen van het reglement dan ook vooral aandacht besteed worden aan het vereenvoudigen van het inhalen.

Ik denk dat de auto’s leuker worden om mee te rijden, maar het is nog te vroeg om hier verder wat over te zeggen, want voor hetzelfde geld valt het tegen. We zullen moeten afwachten, aldus Verstappen tijdens een interview met ‘Motorsport.com’. Ik denk dat het goed is dat er zaken worden veranderd, maar het belangrijkste is dat het iets gemakkelijker wordt om in te halen wanneer je heel dicht achter een andere auto zit.

Volgens Verstappen zullen de onderlinge verhoudingen tussen de F1-piloten door het nieuw reglement echter niet ingrijpend veranderen.

Ik denk dat er niet veel zal veranderen in de onderlinge verschillen tussen de coureurs. Ik denk dat de situatie vrij gelijk zal blijven. De manier van rijden wordt anders, maar iedereen zal zich kunnen aanpassen. Het klopt dat je een iets andere rijstijl nodig zal hebben, maar een goede coureur weet daarmee om te gaan, aldus Verstappen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!