Daniil Kvyat zakt komend weekend vol zelfvertrouwen af naar zijn thuisland voor de GP van Rusland. Na een knappe race in China, waarbij hij in de openingsfase Vettel verschalkte, eindigde de Rus eindelijk nog eens op het podium. Vettel vond zijn manoeuvre echter gevaarlijk en ging in discussie met de Red Bull rijder voor de podiumceremonie plaatsvond. Dat de Duitser door het manoeuvre contact maakte met teamgenoot Raikkonen is echter niet de fout van Kvyat, en daar is de paddock het grotendeels wel over eens, net als de wedstrijdleiding.

Kvyat zelf liet het commentaar ook niet aan zijn hart komen, wat ook blijkt uit een interview met Sportbox Russia:

Wanneer je vecht met een andere piloot voor de eerste of tweede keer, dan moet je nog even aftasten hoe hij reageert, je leert hem beter kennen. Laat ons zeggen dat ik Vettel beter heb leren kennen en hij mij in China.

We hadden een sterke race. Ik raakte tot op het podium en wat belangrijker is, we hebben de snelheid om het Ferrari knap lastig te maken.

Kvyat zelf verheugt zich ondertussen op een druk maar fantastisch weekend, zeker nu de GP van Rusland verplaatst is op de kalender van okotober naar mei. Ook voormalig F1-coureur Vitaly Petrov is blij met de omschakeling naar mei:

Het feit dat de race in Sochi verplaatst is van oktober naar mei en dat daardoor het weer gematigder is, is heel goed voor de GP. Oktober is soms al bang afwachten of het niet te koud is.

Als er regen komt? Dat maakt het interessant, want ik denk dat we dan veel verschillende strategieën gaan zien. De kans dat Daniil de race wint wordt dan ook meteen een stuk groter dan op een droge baan. Dat zou pas een feest worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!