Natuurlijk kennen wij de details van het contractontwerp tussen Verstappen, zijn sponsors en Jordan niet, maar het moet me toch van het hart dat een uitspraak of beter gezegd reden zoals recent gemeld door Perridon op zijn zachtst gezegd raar overkomt;

“Het is in onze ogen een onaardig en eenzijdig contract. Jos heeft het gevoel dat hij alleen welkom is omdat er een hoop geld beschikbaar is. Nergens blijkt waardering voor zijn kwaliteiten en zijn ervaring. Jos zegt terecht: dan ga ik niet rijden”

Nogmaals, ik ken de exacte tekst niet, maar als ik dit lees, vraag ik me af wat Jos en/of sponsors dan willen ? Moet men op zijn knie�n gaan liggen of Jos alsjeblieft in wil stappen ?

Jos heeft ervaring en is goed, daar hebben we het niet over, maar aan de andere kant zal hij beter dan menigeen weten -zelfs beter dan Perridon en consorten- dat het in de F1 helaas meestal om geld gaat. Jos is een product en dat product kun je omschrijven met een aantal kwaliteiten (en heus ook wel wat minpunten…), kwaliteiten gebaseerd op resultaten uit het verleden, het zogenaamde “trackrecord.” Onbekende factoren zijn -meestal bij jongere en/of onervaren rijders- een remmende factor bij contracten.

Als men in de zakenwereld een product koopt, dan staat daar een goede kwaliteitsbeschrijving bij en nog wat voorwaarden, o.a. prijs en betalingstermijn. Ik ken weinig tot geen contracten waar iemand nog eens toevoegt dat het gekochte product sympathiek is of wat dan ook. Zou er volgens het Verstappen kamp in de bevestiging dan iets moeten staan in de trend van: “Onder referte aan het aangename onderhoud van gisteren bevestigen wij hierbij met U overeengekomen te zijn dat coureur Jos Verstappen met ingang van dan en dan tot dan en dan bij ons tegen betaling van zus en zo komt racen. Jos Verstappen, de alom gewaardeerde F1 coureur die tot nog toe geen echte goede auto onder zijn zitvlak heeft gehad. Dit zal bij ons veranderen omdat wij menen dat de ervaring van J.V. zich direct zal uitbetalen in WK punten…” ??

De waarheid zal er wel anders uitzien en misschien is alles wel een grote bluf om Eddie’s poker te doorbreken, en als dat lukt zal ik �cht blij zijn voor Jos, maar als woordvoerder moet je toch wel goed uitkijken hoe je e.e.a. ander verwoordt naar de pers toe. Misschien Raymond Vermeulen toch wat meer (neutraler) aan het woord laten, Mies !

Jos, veel succes verder, maar er blijft niet veel over.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter