Volgens de Telegraaf maakt Max Verstappen volgend jaar zo goed als zeker de overstap naar Red Bull Racing. Volgens de krant zou het hogere management bij Red Bull intern die beslissing al genomen hebben.

Ik ben er nog niet mee bezig, ik focus me op dit seizoen, reageert Max Verstappen in dezelfde krant. Maar ik heb altijd gezegd dat ik volgend jaar meer punten wil scoren en ook podiumplaatsen wil behalen.

Volgens Verstappen’s manager Raymond Vermeulen zou een promotie naar Red Bull Racing een logische stap zijn: We plannen de carrière van Max in goede samenspraak met Helmut Marko, waarbij Red Bull in de lead is. We zijn ontzettend tevreden dat we deel uitmaken van een programma waarin we door kunnen groeien naar boven. Ik ga geen uitspraken doen over contracten, maar het mag duidelijk zijn dat we ook te spreken zijn met hoe alles verloopt tot nu toe. En het mooiste is dat Max nog steeds groeit. We hebben nog lang niet alles gezien wat hij in zijn mars heeft.”

Volgens niet bevestigde geruchten zou in het contract van Verstappen staan dat hij in 2017 promotie moet maken naar Red Bull Racing. Mocht dat niet gebeuren dan is de Nederlander vrij om naar een ander team te gaan. Verstappen wordt ook bij Ferrari en Mercedes genoemd.

Helmut Marko van Red Bull liet eerder deze week al weten meer dan tevreden te zijn over Verstappen. Ook vandaag werd Marko breed lachend gezien in gezelschap van het management van Verstappen in Sotsji. Volgens vader Jos moet Max blijven presteren: Dan komt het vanzelf goed. Het compliment van Marko aan het adres van Max is mooi. Maar we weten al langer dat Helmut zeer gecharmeerd van Max is. Immers, door hem zitten we nu bij Toro Rosso. En Helmut is iemand met een racehart. De dingen die Max op de baan laat zien spreken hem zeer aan en dat is voor ons alleen maar goed.

Mocht Verstappen worden doorgeschoven dan Daniil Kvyat waarschijnlijk plaats moeten maken. De Rus zou volgens geruchten kunnen terug keren naar Toro Rosso. Zelfs is Kvyat, in China nog op het podium, niet te spreken over deze geruchten:
Toro Rosso was een geweldige leerschool, maar ik denk dat ik daarvoor al geslaagd ben. Voor mij geldt: hoe sneller ik ben, hoe meer kansen zich zullen aandienen. Ik verwacht geen problemen als ik op deze manier door blijf gaan.

Mee discussieren over Max Verstappen? Kijk dan op ons forum


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter