Met de overwinning in Maleisië heeft Max Verstappen van een seizoen vol met pech toch nog iets moois kunnen maken. Winnen als je niet in een Mercedes of Ferrari zit is nu eenmaal niet makkelijk, maar als je dan vanop P3 op de grid richting Hamilton raast, hem op sublieme wijze inhaalt en dan nog op kousen voeten wegrijdt, dan mag je een heel tevreden man zijn, en dat was Verstappen ook.

In het begin voelde de wagen direct goed en Hamilton worstelde met de tractie. Ik probeerde mijn ERS zoveel mogelijk te gebruiken op die stukken waar hij het lastig had. Hij vecht natuurlijk voor het kampioenschap en toen ik mijn aanval plaatste nam hij ook iets minder risico met het verdedigen.

De auto was werkelijk fantastisch. Ik kon alles er uit halen en elke keer kon ik een tandje bij steken als het nodig was. Na zo’n seizoen wet je echt niet hoe goed het voelt om dan een overwinning te pakken. Samen met mijn vader ben ik zo ver gekomen en Red Bull wil ik ook graag bedanken omdat me altijd zijn blijven steunen. Het was onze beurt dat de puzzelstukjes eindelijk eens op zijn plaats vielen.

Vlak voor de podiumceremonie vroeg Verstappen nog naar een drankje met suiker, aangezien in de ruimte enkel water voorzien was.

Maleisië is zwaar om in te racen. Tegen het einde is iedereen hier vermoeid en dan heb je al graag eens wat suiker na de race ja. Maar dat maakt de overwinning extra speciaal, die vermoeidheid die erbij komt kijken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.